Coachen van buiten je handen

Coach Gouda

In het begin van mijn coachingscarrière doorliep een vriendin, die net als ik al heel lang coach wilde worden, ons coachingsprogramma ” Alicia’s Secret”. Ze was al succesvol met haar coaching toen ze naar mij kwam op zoek naar mijn expertise. Ze was klaar om coaching lessen te volgen. We hebben zes maanden samen gediend. Gedurende deze tijd ontdekte ze drie aspecten van coaching die nog nooit eerder waren onderzocht. Coaching roept vandaag krachtige reacties op. Dat komt door het feit dat coaching het leven van velen raakt. De meeste coaches hebben nog nooit iemand gehad die de storm helemaal alleen heeft doorstaan. Een echt goede coach is genereus en oprecht bezorgd om het welzijn van iedereen.

Het opbouwen van vertrouwen en communicatie zijn twee aspecten waarin ik gespecialiseerd ben. Door de eeuwenoude associaties van “banden” en “irlines”, heb ik het in de loop der jaren nodig gevonden om mijn eigen ethische code te verduidelijken en te verbeteren. Omdat ik een levend voorbeeld van de “wet” ben, wil ik helpen deze aan anderen door te geven. Coaching is een realistische toepassing van het coachingsconcept. Ik leef “de liefde die van binnen zit”. Ik hoop dat jij de wet ook zult ontdekken en een soort mentor zult worden terwijl je het zelfontdekkingsproces verkent.

Stel jezelf de volgende vragen: wat is je groei-bewustzijn? Waarom wil je groeien? Wat is je droom? Wat motiveert je? Welke zelfontwikkelingsgedreven keuzes maak je elke dag?

4. Hoe is je communicatie?

Goede communicatie is essentieel. Als je geen interesse hebt in communicatie, hoe kan je dan de motivatie opbrengen om deel te nemen en te genieten? Gebrek aan interesse om te communiceren is een belemmering voor groei en effectieve coaching. Bij de meeste coaches is het “communicatie” aspect een beetje moeilijk. Sommige mensen zijn erg geïnteresseerd in coachen, terwijl anderen meer geïnteresseerd zijn in lesgeven. Fijne, vaardige communicatie vergt veel inspanning, tijd en herhaling. Dit aspect is het doelwit van coachingbedrijven.

5. Hoe open staat u voor nieuwe ideeën?

Het is geen “ambient” element, het is een “alive” element. Uw weerstand tegen nieuwe ideeën is in feite een weerspiegeling van uw stagnatie en zou kunnen worden veranderd met de toevoeging van nieuwe ideeën. Waar u weerstand tegen verandering hebt, moet u misschien veranderen of een andere coach worden. Waarom? Misschien groeit u niet meer. Om verandering te omarmen, moet je leren je mindset te veranderen. Onthoud: “Alles gebeurt met een reden.” In principe, om je uiteindelijke doel van succes te bereiken, moet alles gebeuren met een doel. Bijvoorbeeld, de reden waarom je lesgeeft is de reden waarom je coacht. Het is het juiste om te doen. Het is het natuurlijke en juiste om te doen. Het is ook het juiste om te voelen als je het doet. Als je resistent bent tegen behalve verandering, zul je alleen maar blijven lijden.

6. Hoe bereid ben je om je aan te passen?

Er is een oud gezegde: “Het gras is altijd groen aan de andere kant.” Het is waar voor het leven. Laten we dit aspect van coaching eens bekijken. Het is niet altijd gemakkelijk om mensen met zichtproblemen of andere occasionele handicaps tegemoet te komen. Soms is het gemakkelijk om aanpassingen te maken. Bijvoorbeeld, het zicht van een ledemaat kan moeilijk waar te nemen zijn. Ik ben heel blij geweest te ontdekken dat mijn cliënten, wanneer zij werden uitgedaagd door een beperking van een ledemaat of een verlies van gezichtsvermogen, vaak bereid waren hun coaching zo aan te passen dat de persoon levendigere beelden kan zien. Deze kleine activiteiten veranderen niets aan het vermogen van de persoon om te coachen, maar ze bezorgen de coach wel een aangenamere en productievere dag.

7. Hoe open bent u voor het werven van mensen van buiten uw kring?

Soms zijn nieuwe mensen welkom in onze kringen. Als je je er goed bij voelt om mensen van buiten je kring te werven, is dat ook prima. Het is iets dat ik mijn klanten aanmoedig om te doen wanneer ze zich er klaar voor voelen. Als je nieuwe mensen interviewt (in mijn geval afgestudeerde kandidaten), bel ze dan zodra je een paar sessies met ze hebt gehad. “Ik vond het erg prettig om met je te werken. Wat zijn volgens jou de volgende stappen in het proces?” logger, je bent op zoek naar een nieuwe bron van verwijzingen. Soms weten ze al wat ze willen doen – ze moeten alleen zien wat er allemaal is. Als je met een specifieke kandidaat werkt, vraag dan of ze willen overwegen wat verkennende coaching te doen terwijl ze nadenken over hun volgende stap in het proces. Het is in hun eigen belang om gezien te worden als iemand die groeit en verandert op een proactieve manier. Bovendien is het over het algemeen een manier om een productieve professionele relatie met u op te bouwen via doorverwijzingen.