Hoe u het meeste uit uw contactlens haalt

oogarts met vrouwelijke patiƫnt tijdens een onderzoek in de moderne kliniek - opticien stockfoto's en -beelden

contactlens zoals dagelijkse basis?

Onze contactlenzen zijn al jaren ontworpen om u te helpen alle informatie te krijgen die u over uw ogen wilt weten. Nu opticiens meer kennis hebben, kunnen ze u ook helpen om dingen te weten te komen waar u misschien nog niet eerder aan had gedacht. Vroeger gingen mensen naar de opticien om hun ogen te laten testen en hun bril te laten zetten. Niemand dacht erover na hoe het hun zicht zou kunnen beïnvloeden.

 

Dat is niet langer het geval.

Wist u dat zelfs als u contactlenzen draagt, u toch uw ogen moet laten controleren? Dat komt omdat we nu weten dat zelfs als je een bril laat zetten, deze misschien niet helemaal goed past. Om dus het meeste uit uw contactlenzen te halen en helder te zien, moet u nog steeds zichttesten uitvoeren.

Wat is precies het doel van zichttesten?

U probeert erachter te komen hoe bepaalde lenzen op sterkte uw ogen aankunnen. Dit kan gebeuren door schittering, zoals door sneeuw en bewolkte omstandigheden, te vernietigen, of door de effecten van apneu te verminderen, zoals het loskomen en terugtrekken van uw kaak door onduidelijkheid.

Visietesten

Visietesten zijn haar-, smaak-, geur- en proprioceptietesten. Dit betekent dat de opticien kan zien waar u naar kijkt door naar uw ogen te kijken of te proeven, en door het gebied van uw ogen aan te raken. Vaak wordt de zichttest geleverd met een papier- en potloodtest en worden uw ogen met verschillende kleuren geverfd om hen te helpen visualiseren wat ze zien.

Focus

Sommige opticiens zullen uw bril over uw hoofd afzetten en u vragen naar de plek onder het LED-bord te kijken, terwijl ze de theials op het bord verversen. Dit wordt de focustest genoemd en is vaak verouderd – soms mag je nergens anders kijken!

Verminderen

Dit is vaak de slechtste test van het hele examen. Het is niet ongebruikelijk dat mensen 's ochtends met opzet hun bril opzetten om te voorkomen dat hun ogen uitdrogen. Dit wordt vaak de ochtendplons genoemd en kan uw resultaten ernstig beïnvloeden als u de test niet op tijd hebt gedaan.

Er is nooit een slecht moment om je ogen te laten controleren, dus als je je zorgen maakt voor de dag en tijdens de dag, zorg er dan voor dat je de tijd neemt om je voor te bereiden. Dit kan helpen om ervoor te zorgen dat u de best mogelijke kans krijgt om de gewenste resultaten te krijgen.