Stress en burn-out

burn out

Het verschil tussen lichte stress en burn-out is je emotionele reactie.

Burn-out doet zich in het ene geval voor wanneer u te maken krijgt met een situatie of gebeurtenis die volgens u buiten uw macht ligt, waarschijnlijk als gevolg van een eerdere belasting of een sterfgeval. Het is een emotionele reactie op een belasting die je mentaal doet instorten. De nare gevoelens die met burnout gepaard gaan, zijn een moeilijke maar begrijpelijke gemoedstoestand. Zelfs wanneer de pijn de persoon heeft verlaten, verhoogt de voortdurende stress zijn stressniveau en hoe langer het duurt, hoe moeilijker het is om weer gezond te worden.

Iemand die langdurig ziek is, loopt een risico.

Ongeveer 10% van de burn-outs is te wijten aan de perceptie van een persoon dat hij nooit meer beter zal worden. Het probleem daarmee is dat als je denkt ziek te zijn, je geen reden hebt om te vechten. Je geest en lichaam zijn niet geprogrammeerd om te vechten of om je voor te bereiden. Hoe langer je vasthoudt aan de slechte gedachten, hoe meer je immuunsysteem begint af te breken en griepachtige ziektes veroorzaakt, of het nu gewoon pijntjes zijn of zelfs depressies.

Ongeveer 7% van de burn-outs is te wijten aan een verlangen naar verandering. Ze willen het verleden veranderen, maar zijn bereid om te accepteren wat het verleden ook brengt. Ze willen op de een of andere manier een geheel nieuwe start maken. Het niet slagen in dergelijke inspanningen resulteert meestal in een diepere depressie die verantwoordelijk is voor de stressrespons.

Waarschijnlijk wordt ongeveer 2% van de burn-outs veroorzaakt door iemands houding. Een houding die zo gestrest is als wanneer je depressief bent en je niet beter wordt. Computer Yankee was een onbewuste houding. Spieren waren niet relevant voor de geest. Hij wilde de dingen niet doen die hij moest doen om zijn schema af te werken. Een van zijn vrienden zag hem op de grond liggen met hem in stukken. Later zou hij zijn houding veranderen om naar het doel toe te werken. Hij wilde actie ondernemen.

Als u jong en ongeschoold bent, benadert u de taak om te leren. Een persoon in die situatie kan niet zonder de kennis die hij door ervaring heeft opgedaan. Iemand met een ernstige ziekte is niet in een goede positie om in de buurt te zijn voor de jongeren om hen te vertellen wat ze moeten doen, maar de ouderen die dat nog wel kunnen zijn een goede bron van informatie. Help de oudere persoon om te leren als dat mogelijk is, ook al duurt het een tijdje. Iemand met een ernstige ziekte zal zoeken naar wat hij kan doen om weer volledig gezond te worden.

Als je houding anders is

– Wees in je lichaam; voel dat direct. Voel dat je geest, lichaam en emoties met elkaar verbonden zijn.

– Kortom, besluit alsof u gezond bent en uw toekomst veelbelovend is, geen problemen.

– Zoek een creatieve activiteit om de vaardigheden die je hebt te gebruiken.

– Het is belangrijk in gedachten te houden dat de stressrespons/-status in de loop van de tijd zal veranderen. Zorg ervoor dat de acties die uit deze veranderingen voortvloeien goed doordacht en uitgevoerd worden.

Lees meer:

Coach Roermond

Hypnotherapie Venlo

Wat is hoogsensitief

Hoogsensitief persoon