levens coach

Free Man In Pak Jasje Naast Projector Scherm Stock Photo

Er worden tegenwoordig veel termen door elkaar gegooid, maar ze worden beter begrepen als u zich op één sleutelwoord concentreert.

Een Life Coach helpt je aandacht te schenken aan wat je als kind belangrijk vond. Een Life Coach helpt je erachter te komen wat je echt leuk vindt om te doen en waarom je het wilt doen. Een Life Coach helpt u bij het plannen van uw huidige en toekomstige staat.

Een life coach kan je ook helpen je waarden en overtuigingen te ontdekken en deze vervolgens te gebruiken om je te begeleiden bij je keuzes van acties en doelen. Een Life Coach kan je helpen om dingen te zien die je “normaal” niet ziet. Ze kunnen u helpen kansen te zien in situaties waarin u normaal alleen problemen ziet. Een Life Coach kan je helpen inspireren om het licht te zien.

Een Life Coach die een lastige cliënt als voorbeeld gebruikt, kan hem helpen keuzes te zien die voor hem beschikbaar zijn die hij normaal niet zou hebben. Zonder de hulp van de coach zou de cliënt waarschijnlijk hetzelfde doen als hij altijd had gedaan.

Het is belangrijk om te onthouden dat hoewel een Life Coach je helpt de kwaliteiten van een cliënt te zien, zoals die door de cliënt worden getoond, ze soms niet levengevend zijn. In die gevallen is professionele hulp nodig. Door te oordelen, op te merken maar geen beslissing te nemen, de natuurlijke energie van de cliënt uit te schakelen en alle creatieve energie af te sluiten, zou de coach de cliënt niet helpen om innerlijke vrede te hebben, maar de cliënt juist negatief maken.

Een life coach kan worden gebruikt om een ​​cliënt te helpen, die anders oprechte zorg en bezorgdheid niet waard zou zijn. We hebben allemaal verantwoordelijkheden jegens anderen. Soms moeten we soms aardig voor onszelf zijn. Een life coach gaat er niet om van de cliënt een BFF te maken, en evenmin om van de cliënt een leuker persoon te maken. Het gaat erom van de cliënt een meer heel persoon te maken. Het soort persoon dat zelfrespect de verbinding met Spirit motiveert.

Een life coach moet ook aardig voor zichzelf zijn. Soms komt de verslaving aan negatieve energie voort uit een kindertijd met disfunctie. Soms moet de cliënt van life coaching de kans krijgen om weer naar buiten te gaan en te dansen, om deel te nemen aan het leven. Als de cliënt eenmaal een solide basis voor zelfvertrouwen heeft, kan deze op een meer “algemene” manier aan de wereld worden getoond. Soms moet de cliënt een minder doorgewinterde manier van denken worden getoond, zodat ze geen patronen uit het verleden zullen herhalen die alleen hebben gediend om zichzelf pijn te doen, anderen en zichzelf teleur te stellen. Soms zijn de eigen behoeften van de cliënt de enige die vaak naar voren mogen komen.

Een cliënt voor life coaching realiseert zich misschien niet eens dat hij de patronen naleeft die hem in een soort van diepe, neerslachtige pijn hebben gebracht die jaren kan duren voordat hij tevoorschijn komt en geneest. Het kan verdrietig zijn, maar soms gebeurt dit omdat de persoon niet weet hoe hij eruit moet komen in plaats van zichzelf in een plaats van machteloosheid of onwetendheid te houden. Het gebeurt omdat iemand er niets om geeft.

Dus wat gebeurt er als een cliënt de levensveranderende ervaring van een Life Coach heeft? Allereerst is het goed om te weten en te begrijpen wat die kant van jezelf ondersteunt. Een cliënt die binnenkomt die een nerveuze spreker in het openbaar is, kan bijvoorbeeld worden ondersteund in zijn benadering van het leven door hem te laten zien hoe hij het effectiever kan uiten, maar real wil een zelfverzekerde spreker in het openbaar worden. Hetzelfde kan gelden voor een alcoholist die op een bepaald moment heeft geprobeerd zijn drankverslaving te verminderen om er vervolgens weer op terug te komen. Alleen al de wetenschap dat een dergelijke benadering mogelijk is, is kortstondig. Daarna wordt gekeken naar de tools en technieken die de life coach de cliënt kan geven om de verandering tot stand te brengen en om deze tools en technieken te gaan ontwikkelen.

De volgende stap is om erachter te komen wat de huidige positie van je eerdere ervaringen en gevoelens is. Dit kan een beetje emotioneel zijn. En de volgende vraag wordt: “Is er iets dat ik (voorlopig) niet voor dit moment loslaat en dat mij dient om bij te dragen aan mijn emotionele toestand? Is er iets dat ik zou willen loslaten? wil je dat doen?” Soms is dit een beetje eng omdat je je kunt voorstellen wat die dynamiek zou kunnen zijn, voordat ze daadwerkelijk plaatsvinden. Dat is het punt van de life coaching benadering. We beginnen met een duidelijker bewustzijn van waar de pijn is en brengen meer begrip en perspectief teweeg voordat we daadwerkelijke verandering tot stand brengen.

De belangrijkste taak van een life coach is om de cliënt verantwoordelijk te houden voor actie. Als zodanig moet de relatie een opendeurbeleid hebben met de cliënt, zodat deze te allen tijde zichzelf kan zijn tijdens de sessie. Dit kan nodig zijn om de cliënt te vertragen en adem te halen, om zijn/haar hersenen leeg te maken en weer tot rust te komen.