Coaching – Is coaching voor iedereen?

Coaching Alkmaar

Coaching is een energetische verbinding met jezelf, met je innerlijke bronnen en met het onderbewustzijn. Het is geen onderdanige irrationele eis. Het gaat zeker niet om macht. In coaching luisteren we naar, moedigen we aan en ondersteunen we doelen voor onszelf.

Veel coaches zijn sportfiguren of voormalige sportlegendes. We bewonderen mensen die, laten we zeggen, “de juiste manier gebruikt hebben”. De coaches, rolmodellen, die ons beïnvloeden, de handelingen van het leven en coaching zijn allen leiders in hun respectieve gebieden.

Wat is coaching? Is het een andere aanpak om mensen dingen te leren? In de sport zijn mensen vaak zeer bekwaam, getalenteerd en deskundig. Zij zijn experts in hun sport. Na prestaties kunnen ze gewaardeerd worden als expert, adviseur, coach of mentor. Bij coaching leren mensen zich te concentreren op hun eigen ontwikkeling en zelf goede coaches te worden.

Een coach beschouwt instrumenten zonder de persoon een coaching is een coaching proces is denken van de geest. Een coach kan een ruimte creëren nadat de kinderen in hun Betekenisveld/Pieken Prestatie Staat van Gezondheid zijn, waarin ze gezien worden als in een harmonieuze-internale-ervaring …met andere woorden, in natuurlijk leren, in een staat van bereidheid, in een staat van interesse, in de helderheid en bevrediging van hun innerlijke bronnen van bewustzijn en intelligentie die op weg is naar ontdekking en de spontane reorganisatie van hun werkelijkheid, in een staat van deskundigheid en in de positieve invloed van onze taal op hen die een kader uitdrukt voorReady, Zoneto flow….en bedrijven kunnen coaching integreren voor hun mensen.

Coaching is geen alternatief voor opleiding. Coaching is een proces, een strategie, een structuur, een werkwijze die een persoon in de loop van zijn opleiding doorloopt. Coaching is praktisch: opleiding is een proces. Coaching is verbonden met de opleidings- en beroepseisen die aan een persoon worden gesteld, door te helpen bij het sociaal-complexe proces van persoonlijke verandering dat deel uitmaakt van een menselijke conditie die vaak zelfontplooiing wordt genoemd.

De terugtrekking uit een bepaalde functie of dienst, die het einde van een ervaring betekent, is bijna onvermijdelijk na vele jaren in een bedrijf te hebben gewerkt. In coaching wordt deze overgang geschreven in de vorm van een verbintenis tot persoonlijke groei op een gebied van groeiende belangstelling. Coaching biedt een ontwikkelingstraject dat ervoor zorgt dat de persoon zijn/haar persoonlijk potentieel sneller en zorgvuldiger kan verwezenlijken. De wereld heeft behoefte aan veel meer innovatieve en intelligente kostbare bedrijven die persoonlijke tendensen verwezenlijken. Een bedrijf dat met zijn product of dienst een enorm verschil maakt voor de wereld, kan succesvol zijn en een echt superbedrijf zijn.

Kan coaching geleerd worden? Kan het serieus genomen worden?

Is coaching voor managers, verkopers, bedrijfseigenaren, ondernemers of dienstverlenende professionals?

Hoe begin ik eraan?

Lees “Coaching voor Managers”

Lees “Coaching voor verkopers”

Lees “Coaching voor Groei dip”

Lees “Coaching voor Managers”

Lees “Het beheersen van de kern van de menselijke geest”

Lees “Leading Masterfully” door Peter Drucker

Lees “The Myth of R Writing” van David Rock – een geweldige verzameling van studies over de grondslagen van “people development”.

Lees “Difficult Men, grant me ” Single Thoughts” door Michael J.