Wat is coaching en hoe werkt het?

 

Coaching bredawat coaching is? Dit wordt beantwoord in een paar zinnen

1. “Een coachingsessie is een gevestigd model van menselijke verandering, van het in praktijk brengen van de theorie en het laten werken”.

2. “Een coach luistert naar waar de coachee aandacht aan besteedt, probeert eerst de coachee te begrijpen en vervolgens de coachee te helpen om te verkrijgen wat hij of zij…wil hebben”.

3. “Een coachingsessie wordt gewoonlijk beëindigd wanneer de coachee op weg is naar een resultaat dat hij of zij heeft vastgesteld”.

4. “De coach luistert naar gevoelens, zelfrespect, vindingrijkheid, nieuwsgierigheid, vastberadenheid en vooral enthousiasme voor de verandering die de coachee wil maken”.

5. “Een coach zal veel vragen stellen. De coachee zal waarschijnlijk behoefte hebben aan wat lectuur of een brief of twee voor de sessie…De coach en coachee creëren dus de voorwaarden voor effectieve coaching.”

6. “Een goede en ervaren coach werkt zowel met de coachee als met de collega’s van de coachee, maar zal niet afhankelijk zijn van de bereidheid en het vermogen van de coachee om te leveren, zoals gewoonlijk gebeurt in het geval van de docent die op school lesgeeft aan een onderwerp dat zo belangrijk is”.

7. “De vraagstelling van een coach, zijn houding en het tonen van emotie, zijn van dien aard dat de coachee geïnspireerd kan worden om zijn eigen antwoorden te vinden en te verzekeren; hetzelfde proces van angst, nieuwsgierigheid, vragen stellen en zelfreflectie zal nodig zijn wanneer de coaching door de coachee wordt uitgevoerd”.

8. “Een goede coach zal benaderbaar zijn zonder oud en ouderwets te zijn. Het is goed te beseffen dat geen enkele coach alles in één sessie kan doen en dat ouderwetsheid geen kwalificatie is voor een coach”.

9. “Een coach en een coachee zullen elkaar van tijd tot tijd ontmoeten om de doeltreffendheid te verzekeren van wat hij of zij wil bereiken…Het is belangrijk dat de coach en de coachee al te lange agenda’s vermijden…De coachee zal waarschijnlijk willen weten wat er besproken zal worden tussen en onder hem en andere mensen”.

10. “Coaching als proces is er een dat nog niet volledig op papier is gezet. Het is een cyclus of wat men zou kunnen zeggen in fietsreparatie, afgezien van de regelmatige uitstapjes om een gedeelde cyclus in stand te houden, zal de ‘coachee’ in de beginfase de enige verantwoordelijkheid dragen”.

Hier zijn voorbeelden van verschillende soorten sessies. Hier zijn voorbeelden van verschillende soorten sessies. Soms is coaching een aanpassing van de therapeut aan de patiënt of het kan een beoordeling zijn en advies over de te volgen procedure waarmee de patiënt vooruitgang moet boeken en de leiding van de therapeut moet volgen. Met andere woorden, er zijn verschillende technieken.

Er zijn werkbladen en formulieren die door therapeuten worden gebruikt voor zelfevaluatie van het begin van de sessies; zij zijn gewoonlijk kort en beperkt in de hoeveelheid algemene informatie met betrekking tot de inhoud die tijdens de sessie wordt behandeld. Ze worden gewoonlijk toegekend aan een patiënt, een cliënt en hun therapeut of ze kunnen worden gebruikt voor zowel de therapeut als de cliënt of patiënt als een stap in het herstelproces.

Merk op dat soms coaching kan worden gebruikt voor de coachee. Het hangt allemaal af van het vinden van het juiste type remedie.

Vervolgens zullen we een eenvoudige manier hebben om over coaching na te denken. Dit is met het proces van coaching. Dit is het delen van ideeën, kennis en denkbeelden tussen coachees, hetzij van de therapeut, hetzij van de coachee, afhankelijk van welke partner het is. Coaching kan door iedereen worden gegeven, zolang het maar goed wordt uitgelegd in een vorm die een cliënt, de therapeut en/of de coachee gemakkelijk kunnen begrijpen en onthouden.

De discussie over coaching gaat vandaag over de zeer verschillende aard van de bladeren voor vooruitgang op het gebied van carrières, relaties, nieuwe toekomsten, plaats van de toekomst, verbetering van de prestaties op het werk en hun gezinnen.

We vermoeden gemakkelijk dat het huwelijk op losse schroeven staat of dat de scheiding aanstaande is.

We kunnen zien dat sommige coachees/therapeuten een coachingspraktijk ontwikkelen, het hangt allemaal af van de behoeften, wensen en eisen van de coachee.

Er zijn coaches/therapeuten die de student coachen in hun gekozen loopbaan.

Coaching is van enorm nut voor atleten, diverse sporters, sportmaniakken en vele andere soortgelijke beroepsgroepen die een coachingspraktijk hebben waarin zij een individu of een koppel helpen om diverse vaardigheden te ontwikkelen. Dit kan variëren in termen van reikwijdte, breedte van de functie, doeltreffendheid, nadruk en methodologie die u kunt toepassen om verschillende groepen mensen en in verschillende stadia van hun loopbaan te coachen en/of te begeleiden.

Er zijn andere praktijken die een paar stappen verwijderd zijn van de titel van coachingspraktijk.

Lees meer:

Relatietherapie Breda

Meditatie Breda